Qatar zal je verrassen

qatar airways

Qatar is voor velen van ons nog een grote onbekende. De staat is allang uitgegroeid tot een geheime tip voor iedereen die kennis wil maken met de bijzondere mix van moderne stad en gevarieerde cultuur en traditie. We nemen je mee op reis langs de vele verschillende bezienswaardigheden in en rond Doha. reisverslagen

Midden in de woestijn, op zes uur vliegen van Duitsland, nestelt Qatar zich tegen de Arabische Golf. De moderne metropool Doha is al jaren booming, overal wordt gebouwd en er is altijd wel iets nieuws te zien. De dunbevolkte staat van parelduikers is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een indrukwekkende zakenmetropool, waar je naast innovatieve commerciële gebouwen ook traditionele soeks, indrukwekkende culturele bezienswaardigheden en winkelcentra vindt. Vlieg je bijvoorbeeld via Doha naar Azië of Australië met Qatar Airways, trakteer jezelf dan op een paar dagen sightseeing in de hoofdstad en omgeving met een tussenstop in Doha, dompel je onder in de spannende cultuur van de Qatari en laat je laat u verwennen door luxe en laat u betoveren door eeuwenoude tradities. In dit veldverslag vertellen we je hoe zo’n tussenstop eruit kan zien en wat je absoluut gezien moet hebben in Qatar.

Dat moet je weten voor je reis naar Qatar

Er zijn weinig berichten over de cultuur van de Katari, zelden berichten van bloggers en weinig inzicht in het dagelijks leven in het land. Dit zal waarschijnlijk uiterlijk tegen het WK 2022 veranderen. Als u echter van tevoren een verblijf plant, bijvoorbeeld voor een tussenstop, dan heeft u wat informatie nodig die het voor u gemakkelijker maakt om het land en zijn mensen beter te begrijpen.

Nuttige info

Taal: Arabisch (Engels wordt veel gesproken)
Regeringsvorm: Absolute monarchie
Staatsgodsdienst: Islam
Valuta: Qatar Riyal, 4 QAR=1 EUR (vanaf december 2021)
Vrije dag: In tegenstelling tot ons is vrijdag een vrije dag in Qatar, zondag is een normale werkdag
Klimaat: In de winter gemiddeld 17 graden, overwegend zonnig, zeldzame buien; in de zomer gemiddeld 36 graden, af en toe tot 50 graden, deels hoge luchtvochtigheid
Entree: Voor toegang op Hamad International Airport Doha heeft u een paspoort nodig dat minimaal 6 maanden geldig is

Wist je dat?

De juiste spelling is ofwel “Qatar” of het Engelse “Qatar”.

Heb je een visum nodig voor Qatar?

De invoer werkt zonder problemen. Sinds augustus 2017 heeft u de mogelijkheid om bij binnenkomst in Qatar een visumvrijstelling aan te vragen, die dan 180 dagen geldig is. Binnen deze periode mag u maximaal 90 dagen in het land verblijven en meerdere keren het land in- en uitreizen. De visumvrijstelling is perfect voor een tussenstop in Qatar.

Bij binnenkomst vanuit Euopa moet op het volgende worden gelet: Reizen voor bezoekende, zakelijke en toeristische doeleinden is mogelijk. Alle reizigers, ongeacht de vaccinatiestatus, moeten een negatieve PCR-test overleggen, die op het moment van binnenkomst niet ouder mag zijn dan 72 uur. Volledig gevaccineerde reizigers moeten na binnenkomst een tweedaagse hotelquarantaine doorlopen, waarin opnieuw een PCR-test zal worden uitgevoerd. Bij een negatief resultaat mag de quarantainevoorziening worden verlaten. Dit treft alle leeftijdsgroepen. Vaccinatie met Pfizer/BioNTec, Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson zijn erkend. Vaccinatie met Sinopharm wordt slechts gedeeltelijk erkend.

Als u in Qatar Airways first of business class vliegt, kunt u bij aankomst en vertrek zelfs gebruikmaken van exclusieve immigratietoegang en binnen enkele minuten de paspoortcontrole achter u laten.

Qatar zal je verrassen
Schuiven naar boven