“Laat er licht zijn”

Neon

Eigenlijk willen we gewoon dat het appartement helder en mooi verlicht is, maar de weg ernaartoe is wat lastiger dan verwacht. Wij helpen of verduidelijken graag de meest prangende vragen over verlichting. Dus in de toekomst zal niemand in het ongewisse blijven en sommigen zullen een beetje licht zien bij het lezen van deze regels!

Gordijn omhoog voor de belangrijkste informatie over lampen en verlichting.

Energie-efficiëntie, lichtkleur en helderheid zijn eigenschappen van de verschillende lichtbronnen. De juiste lichtbron moet worden aangepast aan de kenmerken van de ruimte. Je kunt kiezen uit deze lampen:

  • Gloeilamp: de klassieke lichtbron. Met de gloeilamp verdwijnt een groot deel van de verbruikte energie in de ruimte. Gloeilampen “verwarmen” meer dan dat ze oplichten. De lage energie-efficiëntie is de reden voor het verdwijnen van de klassieke gloeilamp. Gloeilampen worden gekenmerkt door een zeer aangename lichtkleur. Gloeilampen zorgen met zo’n 2.600 Kelvin voor een aangename sfeer. Een standaard gloeilamp van 40 watt heeft een lichtsterkte van ongeveer 400 lumen.
  • Halogeenlamp: Het werkpaard onder de lampen. Halogeenlampen doen uitstekend dienst als functioneel licht in de studeerkamer of in de keuken. Ze stralen een helder, wit licht uit (ca. 3.100 Kelvin). Dit soort bollen zijn klein, handzaam en kleurvast. Net als gloeilampen zijn halogeenlampen inefficiënt en zullen ze de komende jaren van de markt verdwijnen. Een halogeenlamp van 40 watt levert ongeveer 700 lumen.
  • Spaarlampen: De compacte tl-buis. Dit kleine energiewonder wordt gekenmerkt door zijn energie-efficiëntie. Een moderne spaarlamp heeft een lichtopbrengst die vier tot vijf keer hoger is dan die van een gloeilamp. De lichttemperatuur van een spaarlamp ligt rond de 6.000 Kelvin. Deze lampen geven een kouder, blauwgroen licht. Moderne spaarlampen “warme tonen” produceren een lichtkleur vergelijkbaar met gloeilampen en kunnen ook in gezellige woonruimtes worden gebruikt.
  • LED-lampen: deze kleine, efficiënte lampen zijn state-of-the-art. Door hun kleine formaat kunnen ze bijna overal worden gebruikt en maken ze nieuwe, ongekende ontwerpen mogelijk – perfect voor iedereen die lampen als ongewone blikvangers in de woonkamer wil. Een LED-lamp genereert bijna geen warmte en is qua energie-efficiëntie veruit superieur aan een spaarlamp. De relatief hoge prijs wordt gerechtvaardigd door een lange levensduur. LED-lampen zijn ideaal als aanvulling op conventionele verlichtingssystemen. LED-systemen genereren verschillende kleurtemperaturen en kunnen worden geselecteerd op basis van het toepassingsgebied.
  • En je kunt natuurlijk prachtige en kleurrijke neon verlichting laten ontwerpen voor je woonkamer.

Tip: Vergeet bij renovatie of in aanbouw niet de verlichting te plannen. Waar zijn stopcontacten en stroomaansluitingen nodig? Waar moet straks de gezellige eettafel staan ​​en in welke ruimte is fel werklicht gewenst? De combinatie van muurkleur, accentkleur en verlichting is een uitstekend stilistisch hulpmiddel om nieuwe favoriete plekken te creëren bij het herinrichten van de woonruimte.

“Laat er licht zijn”
Schuiven naar boven