Balkonmeubelen

Tuinmeubel

Wil je honderd procent zeker zijn bij het kopen van balkonmeubels? Dat begrijpen wij natuurlijk! Uiteindelijk mag terrasmeubilair niet van korte duur zijn. Van Franse balkons tot kleine stadsbalkons – wij laten u zien hoe u balkonmeubels plant om ruimte te besparen en u optimaal voor te bereiden op het komende buitenseizoen. Niet elk balkon heeft echter veel ruimte. Indien nodig moet de beschikbare ruimte optimaal worden gebruikt om uw balkonmeubilair effectief te ensceneren. Het zijn vaak de liefdevolle details die de hoekjes en gaatjes sieren en zo voor dat zekere iets zorgen. Er zijn echter een aantal zaken waar u extra op moet letten bij het kopen van balkonmeubels! In de blog van vandaag leggen we uit welke factoren dit precies zijn. Laat je verrassen!

Wat is de beste manier om ruimte te besparen?

De meeste balkons bieden niet veel ruimte, maar zelfs in kleine ruimtes kun je met de juiste dingen grootse dingen bereiken. Als je de eigenaar bent van een klein balkon, moet je op een paar dingen letten. Idealiter nemen balkonmeubels zo min mogelijk ruimte in beslag en zijn ze toch een echte blikvanger. Wij hebben de optimale oplossing! Opklapbare zitting. Of het nu aluminium, rotan of hout is – dit balkonmeubel kan ruimtebesparend worden opgeborgen, snel worden geopend en is daarom in een mum van tijd klaar voor gebruik. Maar hoe moet ik ze schoonmaken? Of moet je eigenlijk klapstoelen en tafels schoonmaken? Dat is heel eenvoudig te beantwoorden. Als u uw balkonmeubilair talloze pollenaanvallen en natte stoelen wilt besparen, is er een praktische oplossing. Leun de opgevouwen stoelen en tafels naar de muur op een muuroppervlak. Dit betekent dat u al het reinigingswerk in slechts één stap kunt omzeilen. Zo kun je na een korte regenbui gewoon blijven drinken en eten op het balkon.

3 tips voor het inrichten van balkons

De vraag rijst nu hoe u uw balkon het beste kunt inrichten. Esthetiek en functionaliteit moeten hand in hand gaan. Idealiter nemen balkonmeubels zo min mogelijk ruimte in beslag en zijn ze toch een echte blikvanger. We hebben 3 praktische tips voor het toveren van een mooi balkon.

  • Denk goed na over het beoogde gebruik: Waar wil je je balkon vooral voor gebruiken? Wil je het gebruiken om vrienden uit te nodigen? Met wie te eten en te drinken. Of liever om te ontspannen en tot rust te komen?
  • Ruimte verdelen: minder is meer. Het is beter om minder meubels op je balkon te zetten, zodat je toch voldoende ruimte hebt om vrij te bewegen. Als u gasten op bezoek heeft, is dit alleen maar een voordeel.
  • Bepaal het design: Bedenk vooraf welke kleur en welk design je balkonmeubel moet hebben. Welke stad of welke plek inspireert jou? Laat enkele criteria meegroeien in uw daadwerkelijke beslissing!
  • En kijk vooral ook eens naar nieuwe meubelen bij een tuinset sale, waar je vaak hele leuke meubelen kunt vinden uit de collectie van verleden jaar.
Balkonmeubelen
Schuiven naar boven