7 taken voor een staafmixer

Staafmixer

Een staafmixer wordt soms ook wel een “toverstaf” genoemd omdat de gebruiksmogelijkheden zo ontzettend divers zijn. We stellen er 7 voor. Staafmixers worden altijd geroemd om hun veelzijdigheid, maar waar gaat het eigenlijk over? Wat kan er precies net zo goed of zelfs beter worden bereid met een staafmixer dan met een staafmixer? En welke andere keukenapparatuur, elektrisch of handmatig, kan een goede staafmixer eventueel vervangen? We introduceren de 7 taken die een staafmixer bijzonder goed kan. Je kent er waarschijnlijk al veel, maar er zijn misschien een paar verrassingen over wat je met een staafmixer kunt doen. Hier zijn 7 mogelijke toepassingsgebieden:

Smoothies en milkshakes

De taak is niet verwonderlijk, maar het moet worden vermeld, omdat het een van de meest populaire disciplines is voor staafmixers. Fruit, gecombineerd met makkelijk te mixen groenten voor smoothies of met melk en ijs voor een milkshake, kan bijna niet makkelijker dan met een staafmixer.

Klop de eieren schuimig

Als je roerei of een omelet maakt en de eieren vooraf schuimig roert, is het resultaat veel luchtiger en lekkerder. Dit kan natuurlijk ook met een garde of vork, maar het duurt langer en het resultaat is lang niet zo goed.

Pannenkoekenbeslag

Iedereen die ooit pannenkoeken heeft gemaakt, kent de mogelijke problemen met het deeg – klontjes. Ook hier kan een staafmixer helpen en het mengsel in korte tijd soepel roeren.

Soep

Het pureren van soep zou niemand moeten verbazen, aangezien het een van de meest voorkomende toepassingsgebieden is voor staafmixers. Maar het is ook praktisch! Geen omslachtig decanteren van de soep, maar direct in de pan pureren.

Slagroom

Klopt, slagroom kan natuurlijk ook zonder staafmixer, maar daarmee is het allemaal een stuk prettiger. Je hebt daarna geen kramp in je arm en je hoeft niet bang te zijn dat zweetdruppels van je voorhoofd in de kom terechtkomen.

Huisgemaakte mayonaise

Je hoeft geen fan te zijn van supermarktmayonaise, maar iedereen die zelfgemaakte mayonaise heeft geprobeerd, weet hoe heerlijk het concept eigenlijk is. Met een staafmixer en slechts 3 ingrediƫnten is de mayonaise in 5 minuten klaar.

Pesto

Idealiter zijn hier iets meer dan 3 ingrediĆ«nten voor nodig, maar na een paar minuten heb je ook een heerlijke en gezonde pastasaus! Verse kruiden, noten, olijfolie en Parmezaanse kaas – meer heb je hier niet nodig.

Tomatensaus

Tomatenstukjes in de saus kunnen gewenst en lekker zijn, maar soms mag de saus net wat fijner. Ook hier kan een staafmixer in een paar seconden helpen.

7 taken voor een staafmixer
Schuiven naar boven